KVCW Ladies pikken de draad weer op met knappe winst tegen Genkse beloften

Lang stilstaan bij de eerste nederlaag van het seizoen op het veld van Eendracht Aalst was niet aan de orde voor onze Ladies. Een week na de ontnuchtering kwamen de beloften van de Racing Genk op bezoek.

De wedstrijd begon aan een furieus tempo. Na 10 minuten stond er al een 2-1 tussenstand op het bord. Britt Labro had na 5 minuten de score geopend door – voor de tweede keer dit seizoen – een corner vanop rechts rechtstreeks binnen te trappen. Drie minuten laten prikten de Limburgse dames via een snelle uitbraak over de linkerflank een eerste keer tegen en ook bij hen was de eerste kans meteen raak.

In de 10e minuut leek Chiara Wielockx te gaan scoren maar zij werd net voor de lijn omver gelopen door een Genkse verdedigster. Penalty was het terechte oordeel van de scheidsrechter. Tille Drumont zette deze feilloos om.

Na de blitzstart van de wedstrijd verlaagde het tempo. Onze Ladies behielden het balbezit en hielden Genk onder druk. Vijf minuten voor rust werd een Westelse voorzet door de Genkse verdediging slecht weggewerkt waardoor Wielockx de 3-1 ruststand op het bord kon zetten.

Dubbele treffer Drumont

Tien minuten in de tweede helft beging een Genkse verdedigster handsbal in de zestienmeter. Een tweede Westelse penalty was het gevolg. Ook deze penalty werd zonder problemen door Drumont omgezet.

25 minuten voor affluiten ging Sam Paepen te fel door en kreeg haar tweede gele kaart van de namiddag waardoor de Genkse dames met tien speelsters kwamen te staan. Onze Westelse Ladies bleven de druk opvoeren op zoek naar de vijfde goal en acht minuten voor tijd was het dan ook raak. Lauren Meyers nam een tweede bal enig mooi op de wreef en schoot zo de 5-1 voorbij de Genkse goalie.

Een zeer goede reactie na vorige week en opnieuw de drie punten voor onze Ladies zijn de conclusie na deze wedstrijd. Volgende week (11/11/2023) is er geen competitiewedstrijd, maar wel de 1/8ste finale in de Beker van België. Onze dames nemen het op tegen KAA Gent uit de Super League. Alle supporters zijn meer dan welkom om onze Ladies vooruit te stuwen! Aftrap om 15u00!

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA