Ladies zorgen voor doelpuntenkermis in Camp Westel

Na overwinningen tegen Racing Genk en RAEC Mons in de maand november stond er deze week de wedstrijd tegen rode lantaarn ASE De Chastre. De tegenstander deze week kende een zeer moeilijke seizoenstart en behaalde nog geen enkel punt uit 10 wedstrijden en kon nog maar 3 doelpunten maken.
Een uitstekende kans voor onze Ladies om aan hun doelpuntensaldo te werken diende zich dus aan.

Die kans werd ook met beide handen gegrepen.

Na amper zes minuten opende Lauren Meyers, op aangeven van Britt Labro, al de score. Twee minuten later gaf Labro al haar tweede assist van de namiddag. Dit keer was het Tille Drumont die afwerkte. Net voor het openingskwartier was afgerond, was het Labro zelf die op aangeven van Mette Mertens de 3-0 op het bord zette.

Amper één minuut later gaf Mertens haar tweede assist en was het Meyers die haar tweede van de namiddag in het doel legde.

Na twee opeenvolgende assists af te leveren, vond Mertens het vanaf minuut 22 het geschikte moment om ook aan haar doelpunt-statistiek te werken. Zij maakte op 10 minuten tijd een zuivere hattrick, respectievelijk op aangeven van Amy Littel, Tille Drumont en Insaf Amezian.

Nog voor de eerste helft erop zat, pikte Amezian ook haar goals mee. In minuut 37 en 39 zette zij de 9-0 ruststand op het bord.

Na twee assists, zette Mertens ook een loepzuivere hattrick op haar naam in de eerste helft.

Westelse Ladies stomen door na rust

De tweede helft ging aan hetzelfde tempo van start. Na twee minuten scoorde de met de rust ingekomen Chiara Wielockx haar eerste van de namiddag. Twee minuten later was het opnieuw de beurt aan Labro en voor de eerste vijf minuten van de tweede helft voltooid waren, zette opnieuw Wielockx de 12-0 op het bord.

Vier minuten later was het Annet Heuten die een voorzet voorbij alles en iedereen zag vliegen en aan de tweede paal in doel viel. Nog geen minuut later legde Wielockx haar derde van de westrijd voorbij de Waalse doelvrouw.

Hierna haalden onze Ladies voor de eerste keer deze wedstrijd de voet licht van het gaspedaal. Er werden nog verschillende kansen gecreëerd, maar of de afwerking of de laatste keuze was niet van hetzelfde niveau als de rest van de wedstrijd.

Tot in minuut 80 Labro een derde goal achter haar naam kon schrijven. Vijf minuten voor affluiten scoorde ook Amezian haar derde doelpunt en net voor het einde van de wedstrijd scoorde Wielockx haar vierde in 45 minuten tijd. Zo stond de 17(!)-0 eindstand op het bord. Een zeer productieve namiddag met andere woorden zowel op het vlak van het doelpuntensaldo als voor de persoonlijke statistieken van enkele speelsters.

Interlandverplichtingen voor zes speelsters

Een chapeau voor de staf en speelsters van Chastre is zeker ook op zijn plek voor het niet vroegtijdig beëindigen van de wedstrijd en voor de faire wedstrijd. Niet alle ploegen zouden dezelfde waardigheid tonen.

Volgende week is er geen wedstrijd voor onze Ladies door de afwezigheid van zes speelsters met interlandverplichtingen. De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem B op zaterdag 9 december om 14u15 in Camp Westel.