Ladies beginnen terugronde met duidelijke overwinning

Door de vorig week uitgestelde wedstrijd in en tegen Standard Luik, startte de terugronde voor onze Ladies met een thuiswedstrijd tegen KFC Alken.

Onze Ladies begonnen de eerste thuiswedstrijd in bijna twee maanden ietwat slordig en twijfelachtig, maar na 9 minuten belandde de bal voor de voeten van Insaf Amezian die niet twijfelde en meteen op doel schoot. De bal raakte de onderkant van de dwarsligger en belandde net achter de doellijn en zo werd de score toch al vroeg geopend.

In de 18de minuut verstuurde Hannelore Van Poppel een lange bal richting Chiara Wielockx, die probeerde af te drukken maar haar poging werd afgeblokt. Zo belandde de bal wel bij Lauren Meyers, die de voorsprong voor onze Ladies verdubbelde.

Dan ging het ineens snel want twee minuten later kwam een ingooi van Annet Heuten bij Amezian terecht, die haar tweede van de middag in doel plaatste en zo de wedstrijd na 20 minuten al in een definitieve plooi legde.

10 minuten voor rust bediende Mette Mertens, Chiara Wielockx die de score verder uitdiepte tot 4-0. 5 minuten voor rust was het Mertens zelf die de forfaitscore nog in de eerste helft op het bord zette op aangeven van Amezian.

2 minuten voor beide ploegen richting kleedkamers trokken leek Amezian haar derde te maken, maar de 6-0 werd afgefloten voor buitenspel. Net voor rust kreeg Alken ook nog hun eerste grote kans, maar Lise Van Gemert stond goed op te letten en neutraliseerde het gevaar.

Amezian was goed bij schot tegen de dames van Alken.

Zelfde elan, minder goals

De tweede helft startten onze Ladies op hetzelfde elan, want na amper twee minuten speelde Inara Bouker, Wielockx aan op de linkerflank die de bal voor doel zette en zo Amezian haar derde doelpunt aanbood.

Vanaf dan ging de voet van het Westelse gaspedaal en ging de wedstrijd meer op en neer, maar zonder echt doelgevaar. Twee minuten voor affluiten zakte de Westelse concentratie iets te veel en konden de Alkense dames hun eerredder vanop een ingestudeerde hoekschop op het bord zetten.

Volgende week trekken onze Ladies richting de West-Vlaamse hoofdstad voor de wedstrijd tegen Club Brugge B.