Ladies keren terug uit de Westhoek met 3 punten

Afgelopen zaterdag stond de verste verplaatsing voor onze Ladies op het programma. Al bij het ochtendgloren vertrok de bus richting de Westhoek naar het verre Diksmuide voor de wedstrijd tegen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem.

In een gesloten eerste helft met vooral veel middenveldspel kon geen van de twee ploegen echt de bovenhand nemen. De eerste grote kans was weliswaar voor onze Ladies. Na miscommunicatie achterin bij de thuisploeg op een lange bal van Anouk Thys richting Mette Mertens, kreeg die laatste de bal tot bij Charlotte Cranshoff, die vanop de rand van de zestienmeter het lege doel onder vuur nam. Jammer genoeg bleek haar poging iets te hoog en viel de bal over het Diksmuidense doel.

Na een kwartier trapte Mertens een hoekschop richting tweede zone waar Cranshoff opdook en vrij kon koppen, maar haar poging spatte uiteen op de dwarsligger.

Daarna was het Diksmuide die hun eerste kans bij elkaar voetbalde. Na een listige pass vanop de flank kon de kapitein van de thuisploeg het Westelse doel vanuit een scherpe hoek onder vuur nemen, maar Lise Van Gemert neutraliseerde het gevaar.

In minuut 20 was het opnieuw Diksmuide dat kwam opzetten. Marthe Vannieuwkerke, dochter van, kon een schot op doel afleveren, maar Van Gemert raapte zonder problemen op.

Naast nog een kopbalpoging op hoekschop voor beide ploegen, die tweemaal naast belandde, gebeurde er verder niets noemenswaardig meer in de eerste helft. Bij het ingaan van de rust stond de 0-0 dus nog steeds op het bord.

Coenraats opende niet alleen de score in de partij, ze opende ook haar doelpuntenrekening bij de KVCW Ladies met een knappe vrije trap.

De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Na een voorzet vanop rechts kon Amélie Verbeke nog net genoeg kracht zetten op haar kopbal. Maar haar poging landde op de kruising.

Net voor het uur kregen onze Ladies een vrije trap op een 20-tal meter van het doel van de thuisploeg. Debby Coenraets zette zich achter de bal en schilderde de vrije trap enig mooi over de muur, meteen goed voor haar eerste doelpunt in Westelse kleuren.

Door het openingsdoelpunt begon alles net iets makkelijker te gaan voor onze Ladies. Zo was er in minuut 71 een goede combinatie tussen Janne Huysmans en Chiara Wielockx. Die laatste stuurde Hanne Merkelbach diep. Vanop de hoek van de kleine rechthoek versloeg ze de Diksmuidense doelvrouw, maar de poging werd nog net voor de lijn gekeerd door een verdedigster.

Twaalf minuten voor affluiten verstuurde Huysmans een lange bal richting Merkelbach. Door een misverstand tussen de verdediging en doelvrouw van de thuisploeg, kwam de bal uiteindelijk bij Wielockx, die de 0-2 in een leeg doel kon wegleggen.

Drie minuten later leek de ingekomen Insaf Amezian, na een uitstekende bal van Wielockx, op weg om de 0-3 op het bord te zetten maar de Diksmuidense doelvrouw pakte uit met een geweldige reflex. Nog geen minuut daarna ging Amezian opnieuw op de thuisgoalie af, ze omspeelde de doelvrouw maar kon net niet afwerken. Haar poging strandde op de buitenkant van de paal.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd Wielockx diep gestuurd door Tille Drumont. Ook zij omspeelde de doelvrouw en zette met haar tweede doelpunt van de middag de 0-3 op het bord.

In de extra tijd kon Diksmuide nog eens een aanval in elkaar boksen en via Laridon de 1-3 eindstand op het bord zetten.

Onze dames nemen dus de 3 punten mee uit de Westhoek en blijven zo in het zog van leider Aalst. Volgende wedstrijd voor onze Ladies is de thuiswedstrijd tegen OHL Women B nu zaterdag om 14u15 op Camp Westel.