Westerlo Ladies heroveren de eerste plek

Voor de 21ste speeldag stond een thuiswedstrijd tegen OHL B op het programma.

De wedstrijd begon perfect voor onze dames. De eerste diepe Westelse bal werd na 20 seconden door de Leuvense doelvrouw compleet verkeerd weggewerkt en kwam voor de voeten van Chiara Wielockx, die de bal in een leeg doel kon deponeren.

Ook de tweede kans was voor onze Ladies. Na 11 minuten recupereerde Hanne Merkelbach de bal op de rand van de zestienmeter en schoot op doel, maar het schot was geen probleem voor de Leuvense doelvrouw.

Voor de rest van de eerste helft eisten onze dames het balbezit op, maar zonder echt grote kansen af te dwingen. Net voor rust kwam OHL er voor de eerste keer gevaarlijk uit. De bal kwam op links waar de Leuvense aanvalster op doel kon schieten, maar Lise Van Gemert stond pal.

Dubbel treffer voor Cranshoff

Na rust was de eerste kans voor OHL. Via een snelle counter kon een schot afgeleverd worden, maar Van Gemert had opnieuw een goede redding in huis. Vijf minuten in de tweede helft trapten onze Ladies een hoge bal richting Merkelbach die de bal goed doorkopte richting Wielockx, maar de Leuvense doelvrouw stond goed op te letten en werkte de bal net voor Wielockx weg.

In minuut 52 legde Charlotte Cranshoff de bal breed richting Wielockx, die een hoge voorzet afleverde richting Merkelbach die de bal met een rake kopbal in doel deed verdwijnen.

Iets voor het uur verstuurde Marith De Bondt een lange bal richting Wielockx die de bal doorkopte richting een spurtende Cranshoff die de 3-0 op het bord zette.

10 minuten later was het opnieuw Cranshoff die leek te scoren, maar haar poging werd net van de lijn gekeerd. Maar het zou uitstel van executie blijken, want 13 minuten voor affluiten speelde Cranshoff de bal in op rechts bij Wielockx. Zij zette zich op haar beurt goed door op rechts en kon een voorzet afleveren richting de doorgelopen Cranshoff. Na wat geharrewar kreeg ze de bal toch voorbij de doelvrouw en zette met haar tweede van de middag de 4-0 eindstand op het bord.

Dankzij het puntenverlies van leider Aalst later op de middag springen onze Ladies over Aalst naar de eerste plek in de stand met 2 punten voorsprong op de tweede, Eendracht Aalst.

Volgende week trekken onze Ladies richting Brussel voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht B. De week nadien, op 9 maart, staat er een regelrechte topper op het programma. Dan ontvangen we om 14:u5 Eendracht Aalst op Camp Westel. Supporters zijn meer dan welkom om onze dames in beide wedstrijden naar de overwinning te helpen!