Ladies tanken vertrouwen tegen RSCA

Na het veroveren van de leidersplaats vorige week, stond deze week de verplaatsing naar Anderlecht op het programma.

In het openingskwartier zijn beide ploegen zoekende naar de juiste mensen en de te bespelen ruimtes. Na 20 minuten was de eerste grote kans voor onze Ladies. Janne Huysmans zette met een subtiel hakje, Charlotte Cranshoff helemaal vrij net binnen de zestienmeter, maar haar shot was te centraal om de Anderlechtse doelvrouw te verontrusten.

Net over het halfuur braken onze Ladies dan toch de ban. De bal werd net te hard ingespeeld door de Anderlechtse doelvrouw, waardoor Chiara Wielockx de bal kon onderscheppen. De goed gevolgde Charlotte Cranshoff werd voor een leeg doel aangespeeld en legde het openingsdoelpunt binnen.

Net voor rust verdubbelden onze Ladies de score. Anouk Thys heroverde de bal op het middenveld en speelde Huysmans aan. Zij zag op haar beurt Cranshoff de loopactie maken en zette haar op weg naar het doel en maakte zo haar tweede van de avond.

Cranshoff toonde zich tweemaal trefzeker voor rust.

Na rust begonnen onze Ladies furieus aan de tweede helft. In de openingsminuut vloog de eerste kans, een schot van Debby Coenraets, net voorlangs. 5 minuten in de tweede helft belandde een diepe bal bij Coenraets die de vrije Cranshoff vond. Haar poging spatte uiteen op de lat.

De thuisploeg zal ook de volledige tweede helft gedomineerd worden. Op het uur kregen onze Ladies een corner vanop rechts. Coenraets trapte de bal richting tweede zone waar Amy Littel met een kopbal de score uitdiepte tot 0-3.

20 minuten voor tijd speelde Cranshoff Wielockx aan op de flank. Zij leverde een uitstekende voorzet richting Hanne Merkelbach af die met een rake kopbal richting tweede paal de 0-4 score op het bord zette.

3 minuten voor het einde van de wedstrijd vertrok de zoveelste goede diepe bal vanuit de Westelse verdediging. Merkelbach controleerde en legde af richting de ingekomen Tille Drumont, die de bal met het nodige gevoel net tussen doelvrouw en paal plaatste.

En zo eindigde de wedstrijd op 0-5 forfaitcijfers en tanken onze Ladies vertouwen met oog op de wedstrijd volgend weekend thuis tegen Eendracht Aalst.

Supporters zijn meer dan welkom om af te zakken richting Camp Westel!