Ladies zetten ambities kracht bij in topper tegen Aalst

Onze dames ontvingen zaterdag als leider de nummer twee in de stand, Eendracht Aalst. Een wedstrijd tussen de nummers één en twee is altijd een belangrijke, maar er waren nog enkele redenen die het gewicht van deze wedstrijd verzwaarden. Bij winst vergrootten onze Ladies de voorsprong tot 5 punten. Bij een Aalsterse overwinning sprongen zij terug over onze Ladies naar de eerste plek. Daarbij kwam nog eens dat onze Ladies nog iets hadden recht te zetten na de 5-1 nederlaag in Aalst.

Die instelling was vanaf het begin meteen duidelijk. Onze dames eisten het balbezit op en creëerden het meeste gevaar. Na 9 minuten werd dit gevaar ook omgezet in een doelpunt. Een corner werd door Chiara Wielockx voor doel gegooid en hard binnengekopt door Hanne Merkelbach. Zo zit zij al aan 4 doelpunten in 5 wedstrijden.

Het doelpunt zorgde voor nog meer geloof in eigen kunnen bij onze Ladies, die de druk hoog bleven houden. Na 20 minuten kreeg Charlotte Cranshoff na een corner de bal voor haar voeten. Ze twijfelde niet en nam meteen het Aalsterse doel onder vuur, maar haar poging werd van de lijn gehaald door een Aalsters hoofd.

Op het halfuur kreeg Cranshoff de bal op de hoek van de zestienmeter. Haar voorzet werd door Janne Huysmans, die helemaal vrij stond, met een rake kopbal in doel verwerkt. Een minuut later kwam de bal na een vlotte omschakeling tot bij Wielockx. Zij nam de bal mee tot in de zestienmeter. Haar voorzet richting tweede paal was net iets te hard waardoor Cranshoff haar voet er net niet kon tegenzetten.

Het gevaar bleef van Westelse kant komen. 10 minuten voor rust kwam de bal tot bij Merkelbach die vanop de rand van de grote rechthoek de Aalsterse doelvrouw – die wat uit haar goal stond – onder vuur, maar de bal spatte uiteen op de bovenkant van de dwarsligger. 5 minuten later was het dan toch raak.

Na goed collectief druk zetten was het uiteindelijk Coenraets die de bal veroverde. De bal kwam via Merkelbach tot bij Cranshoff die een uitgemeten crossbal verstuurde richting Wielockx. Na een borstcontrole schoot ze bal voorbije de Aalsterse doelvrouw in doel. Zo was het rusten geblazen na een uitstekende eerste helft van onze Ladies.

Wielockx zette de 3-0 ruststand op het bord na een wervelende eerste helft van onze Ladies.

Aalsters offensief de kop ingedrukt

Na rust verscheen er een ander Aalst ten tonele en in het openingskwartier drukten ze onze Ladies tot hun eigen helft. Door de ontstane druk begonnen er wat foutjes in het Westelse spel te sluipen. Zo speelde Van Gemert een bal verkeerd in, waardoor Aalst vrij kon oprukken richting het Westelse doel, maar Amy Littel stond goed op te letten en werkte het gevaar net op tijd weg.

Hierna herstelde het evenwicht terug en kregen zowel thuis- al uitploeg kansen op een doelpunt.

Een kwartier voor tijd belandde uit het niets een Aalsterse bal op de lat. Onze Ladies leken hier wakker door geschud te worden en namen opnieuw het commando over en probeerden de score nog verder uit te diepen.

In minuut 81 leek dit ook te gaan lukken. Een uitstekende lange bal van Van Gemert werd goed doorgekopt door Merkelbach. Mette Mertens kon de bal meenemen richting doel, maar schoot iets of wat overhaast de bal over doel.

Onze Ladies versloegen zo Eendracht Aalst met 3-0 en vergrootten hun voorsprong tot 5 punten. Met deze knappe prestaties hebben onze Ladies hun ambities overduidelijk kracht bijgezet.

Volgende weeks staat de uitwedstrijd bij Genk op het programma. Supporters zijn altijd welkom om mee de verplaatsing te maken!