Ladies zetten ongeslagen reeks verder met winst tegen KRC Genk B

Na 6 opeenvolgende gewonnen wedstrijden was een bezoek aan de beloften van Racing Genk Ladies de volgende opdracht voor onze Ladies.

Dankzij de belangrijke winst vorige week tegen Eendracht Aalst trokken onze Ladies met het volle vertrouwen richting Limburg. Dat vertrouwen kwam ook tot uiting vanaf het begin van de wedstrijd. Na 8 minuten resulteerde het balbezit en de druk naar voor in een hoekschop vanop rechts. Debby Coenraets lanceerde de hoekschop richting eerste paal, waar Hanne Merkelbach opdook en haar eerste, maar niet laatste, van de namiddag binnenkopte.

Door de snelle openingsgoal konden onze Ladies nog comfortabeler beginnen voetballen. De thuisploeg probeerde er met snelle counters uit te komen, maar zonder echt succes. Lise Van Gemert zal een al bij al rustige eerste helft beleven.

Net na een kwartier voetballen verstuurde Amy Littel een diepe bal richting Inara Bouker. Zij zette de bal over de grond perfect voor richting Merkelbach die de score verdubbelde.

Halverwege de eerste helft was er halverwege de eigen helft Westels balverlies, maar de daaropvolgende Genkse poging ging ruim over doel.

De eerste helft leek te gaan eindigen op 0-2, maar in de slotfase ging het plots snel. In de 43e minuut speelde Charlotte Cranshoff vanuit het centrum Bouker aan op de flank. Zij verstuurde alweer een afgemeten voorzet richting Janne Huysmans die met een goed gemikte kopbal de 0-3 op het bord zette.

Net voor het rustsignaal werden er twee hattricks vervolledigd. Bouker gaf haar derde assist en Merkelbach pikte haar derde doelpunt van de dag mee bij de 0-4 vlak voor rust.

Dubbele hattrick compleet. Merkelbach scoorde er drie, Bouker strooide met drie assists voor rust.

Zelfde spelbeeld na rust

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld als de eerste: een dominant Westerlo dat de thuisploeg wegdrukte richting eigen doel. Dat overwicht vertaalde zich net zoals in de eerste helft in een snel doelpunt. In minuut 48 heroverde Cranshoff de bal op het middenveld en na een uitstekende dribbel richting Genks doel zette zij de forfaitcijfers op het bord.

Net over het uur kreeg de thuisploeg wel haar eerste grote kans. Een diepe bal werd teruggelegd richting het penaltypunt, maar de doelpoging ging net naast het Westelse doel.

In het verdere vervolg van de tweede helft controleerden onze Ladies op volwassen manier de wedstrijd. De thuisploeg drong met momenten nog een paar keer aan, maar zonder echt gevaar te creëren.

Twee minuten voor tijd kregen onze Ladies nog een corner. Mette Mertens zette zich achter de bal en trapte de hoekschop richting tweede paal. Hier torende Amy Littel boven alles en iedereen uit en maakte zo de 0-6, wat dan ook de eindstand werd. Hiermee klokken onze Ladies nu af op een knappe 18 op 18.

Volgende week staat de Kempense derby op het programma. Daarin krijgen onze Ladies een herkansing voor de verloren heenwedstrijd begin februari tegen Moldavo. Alle supporters zijn dus om 14u15 meer dan welkom op Camp Westel voor deze topper tussen de nummers 1 en 3 uit de stand!