Ladies winnen de derby tegen Moldavo

Op speeldag 24 stond de tweede Derby der Kempen in 2 maanden op het programma in Camp Westel. De streekgenoten uit Mol staan al een volledig seizoen op de 3de plek en houden de druk op onze Ladies en Aalst hoog. Daarbovenop kwam ook nog eens dat de eerste derby eindigde met een Molse winst en onze dames dus op zoek gingen naar eerherstel.

De wedstrijd begon zeer gelijkopgaand. Beide ploegen toonden hun intentie om vol voor de winst te gaan. Na 2 minuten was er Mols balverlies op het middenveld. Via Hanne Merkelbach en Charlotte Cranshoff werd Debby Coenraets op links weggestuurd. Haar voorzet werd net voor de inlopende Chiara Wielockx weggewerkt door een Molse verdedigster.

Net na het openingskwartier was Mol ook een eerste keer gevaarlijk. Na een snelle counter ontstond er op een Molse voorzet wat chaos in de Westelse defensie. De bal werd uiteindelijk door Anouk Thys bijna in eigen doel verwerkt, maar het doelhout bracht redding.

Onze Ladies leken niet aangeslagen en het was Thys zelf die door Debby Coenraets werd weggestuurd richting de Molse doelvrouw, maar haar afwerking was wat onbesuisd en ging net over doel.

Twee minuten later was het opnieuw Moldavo dat kwam opzetten. Via een snelle counter kon op links Louise Dauwen richting het Westelse doel vertrekken en met een poging tussen een lob en een schot versloeg ze Lise Van Gemert en plaatste zo de uitploeg op 0-1.

Lang duurde deze achterstand niet. In minuut 27 werd een hoekschop van Wielockx door Hannelore van Poppel in doel verwerkt en bracht zo onze Ladies langszij. De gelijkmaker gaf onze Ladies nieuwe kracht en ze namen de wedstrijd meer en meer in handen. 10 minuten voor rust recupereerde Wielockx de bal en stuurde Cranshoff weg. Zij nam zonder twijfelen de Molse doelvrouw onder vuur, maar haar poging spatte uiteen op de kruising. Enkele minuten later was het Wielockx zelf die haar kans waagde, maar haar plaatsbal richting kruising werd in hoekschop gewerkt.

Beide ploegen trokken naar de kleedkamer met elks een doelpunt en dus een 1-1 ruststand.

KVCW Ladies aan het commando in tweede helft

De tweede helft begon meteen met een enorme kans voor Merkelbach. Dankzij goed drukken zetten van Coenraets kwam de bal via Cranshoff bij Merkelbach, die plots alleen voor de Molse doelvrouw stond, maar ze plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Vijf minuten later was het wel prijs voor onze Ladies. Wielockx werd richting Mols doel gestuurd, haar poging werd eerst gered, maar Coenraets was goed gevolgd en kon zo met de kop onze Ladies op een 2-1 voorsprong zetten.

Net voor het uur was de uitploeg voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft. Na een Molse counter stond Van Gemert plots oog in oog met een Molse aanvalster, maar hield met een beenveeg de voorsprong in stand. De daaropvolgende corner werd licht aangeraakt door een Mols hoofd en ging hierdoor maar net naast.

Onze Ladies hadden de boodschap begrepen en gaan nadrukkelijker op zoek naar de meer geruststellendere 3-1. En iets na het uur kwam die er ook. Wielockx werd met een uitgemeten dieptepass van Cranshoff weggestuurd. Zij zag de meegelopen Coenraets opduiken aan de tweede paal die de 3-1 maar in doel hoefde te tikken.

In het laatste halfuur gebeurde niet zoveel meer, de uitploeg probeerde nog een slotoffensief in elkaar te boksen, maar groot doelgevaar bracht dit niet teweeg.
Onze Ladies wonnen de derby met 3-1 en vergrootten op dat moment hun voorsprong virtueel tot 8 punten. Eerste achtervolger Eendracht Aalst speelde enkele uren later nog op bezoek bij Club Luik. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel, waardoor onze Ladies nu 7 punten voorsprong hebben.

Lang tijd om bij deze uitstekende zaterdag stil te staan is er niet, want komende woensdag spelen onze Ladies een inhaalmatch op bezoek bij Standard Luik B. Aftrap om 20u00!