KVC Ladies kronen zich kampioen

Op de 27ste speeldag stond de verplaatsing naar rode lantaarn ASE Chastre voor de boeg. Deze speeldag diende zich ook aan als de eerste mogelijkheid om kampioen te spelen. Bij eigen winst en puntenverlies van eerste achtervolger Eendracht Aalst op bezoek bij ploeg in vorm KVK Tienen, was de titel een feit.

De wedstrijd in Chastre kende een voorspelbaar spelbeeld van een wedstrijd van de eerste tegen de laatste in de stand. Onze Ladies kregen de bal en de thuisploeg probeerde de aanvallen zo goed mogelijk op te vangen en af te weren. In het openingskwartier lukte dit nog aardig, ook mede door dat het Westels kanon nog niet helemaal juist stond afgericht.

Zo nam in de zesde minuut Charlotte Cranshoff het doel van de thuisploeg onder vuur, maar haar poging spatte uiteen op de dwarsligger. In de herneming kreeg Anouk Thys de bal plots voor haar voeten, maar plaatste ze het leer aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het opnieuw Cranshoff die gevaarlijk was. Een diepe bal vanuit het middenveld zette haar helemaal alleen voor doel. Ze leek echter te verrast en besloot met een kopbal te zwak op doel.

Net voor het openingskwartier was afgerond, leek opnieuw Cranshoff de openingsgoal te gaan maken, maar ze besefte niet dat ze alle ruimte had om te controleren en af te werken.

In de 16de minuut kreeg Chiara Wielockx op de rand van de zestien meter de bal ingespeeld van Inara Bouker. Wielockx draaide zich vrij en plaatste haar schot richting tweede paal. Het schot week onderweg nog licht af, maar ging uiteindelijk wel binnen.

Na het openingsdoelpunt bleven onze Ladies op zoek gaan naar de volgende treffer en halverwege de eerste helft kwam die er ook. Het was opnieuw Wielockx, die centraal voor doel de bal kreeg na een aanval op links via Thys en Debby Coenraets. Het schot van Wielockx leek kracht te missen, maar was wel perfect naast de paal geplaatst, zodat de Waalse doelvrouw er niet bij kon.

Op het halfuur leek Wielockx haar hattrick te vervolledigen, maar het doelpunt werd – onterecht – afgekeurd voor buitenspel. Maar 5 minuten later was het dan toch raak. Een uitstekende aanval vanop links kwam uiteindelijk bij Coenraets, die de bal strak over de grond voorzette en de goedgevolgde Cranshoff de bal maar hoefde binnentikken. En zo stond er bij de rust een nog vrij bescheiden 0-3 voorsprong op het bord.

Ladies duwen door na rust

Na rust was het doel van onze Ladies meteen duidelijk. Er nog zoveel mogelijk in ht mandje leggen. En na 7 minuten was het al meteen zover. De ingevallen Mette Mertens schoot de bal van net buiten de zestienmeter tussen doelvrouw en paal. 2 minuten later waren onze Ladies daar opnieuw. Wielockx vervolledigde met de 0-5 haar hattrick.

Net voor het uur trapte Debby Coenraets een hoekschop richting tweede paal waar, Marith De Bondt er haar hoofd tegenzette. In eerste instantie redde de doelvrouw nog, maar de bal kwam voor de voeten van Thys terecht en zij schoot de 0-6 hoog en hard in doel.

Ondertussen kwam er ook hoopgevend nieuws vanuit Tienen. De ploeg uit de suikerstad stond op dat moment al 2-0 voor tegen Eendracht Aalst. Onze Ladies waren op dat moment virtueel kampioen.

In minuut 62 kon Mertens ook haar tweede van de middag scoren, op aangeven van De Bondt. 20 minuten voor tijd was het Marith De Bondt zelf die op het scorebord kwam te staan met een kopbaldoelpunt voor de 0-8.

De Westelse honger leek nog steeds niet gestild en 15 minuten voor tijd was het Cranshoff die de 0-9 op het bord zette. 10 minuten voor tijd verhoogde Coenraets de score tot in de dubbele cijfers. 4 minuten voor affluiten dacht Hannelore Van Poppel: ‘Ik wil ook op het scorebord.’ Zo dus nam ze vanop 25 meter het Chastrese doel met succes onder vuur en zette ze ook de eindstand op 0-11.

Ook een eervolle vermelding voor ASE Chastre, die ondanks het scoreverloop niet overgingen tot frustraties of gevaarlijke tackles, maar zeer eervol ten onder gingen.
Op moment van affluiten in Chastre is de score in Tienen opgelopen tot 3-0 en begon het besef binnen te sijpelen dat de eerste kans wel eens meteen de goede kon zijn.

Galamatch in’t Kuipje

Omdat de wedstrijd in Tienen een uur later was begonnen, was het nog even afwachten om de festiviteiten te kunnen starten. Een 20 minuten nadat de bus terug vertrokken was in Chastre, kwam dan toch het verlossende bericht. WE ZIJN KAMPIOEN!

Bedankt aan het bestuur, supporters, sympathisanten voor de steun tijdens dit avontuur! Super League here we come!
Volgend weekend spelen onze dames een galawedstrijd in het Kuipje in Westerlo. Iedereen is meer dan welkom om samen met ons de titel te komen vieren! Afspraak om 14u15 in ’t Kuipje!