Ladies boeken makkelijke overwinning tegen RFC Luik

Na vorige week het kampioenschap gevierd te kunnen hebben op vier speeldagen van het einde, stonden er nog drie speeldagen op het programma. De eerste was de thuiswedstrijd tegen de voorlaatste in de stand, RFC Luik.

Voor de gelegenheid was door KVC Westerlo het Kuipje ter beschikking gesteld aan onze dames voor deze (en ook de laatste) thuiswedstrijd. En zo speelde onze dames hun eerste competitiewedstrijd ooit in ’t Kuipje.

Onze dames leken in het begin ietwat onder de indruk van de omstandigheden en vonden niet direct het juiste tempo. De Luikse dames kwamen duidelijk voor een punt naar de Kempen en trachtten de Westelse aanvallen af te weren. Af en toe probeerden ze een tegenaanval te lanceren maar, deze leidde nooit tot echt groot gevaar.

Onze Ladies kregen na verloop van tijd wel de eerste grote kans. Amy Littel stuurde in de 9de minuut Inara Bouker de hoek in. Zij zette strak voor richting tweede paal, maar de ingelopen Chiara Wielockx kon er net haar voet niet tegen zetten. In de 21ste minuut was het Wielockx die zelf een voorzet afleverde richting eerste zone. De kopbal van Hanne Merkelbach miste weliswaar kracht om de Luikse doelvrouw te verontrusten.

Vijf minuten later was het dan toch raak. Merkelbach werd door Littel aangespeeld, waarna zij een voorzet richting Wielockx afleverde, die de 1-0 op het bord kon zetten. Vijf minuten voor rust kreeg Luik een uitstekende kans op de gelijkmaker. Lise Van Gemert verkeek zich op een diepe bal vanuit het Luikse middenveld en de Luikse aanvalster kon het Westelse doel onder vuur nemen, maar haar poging ging net naast. Twee minuten later werd Debby Coenraets door Wielockx aangespeeld maar haar poging miste kracht.

Wielockx en Merkelbach vieren de eerste goal in’t Kuipje van onze Ladies.

Blitzstart in tweede helft

De tweede helft begon uitstekend voor onze Ladies. Na vijf minuten kwam een voorzet van Merkelbach tot bij Wielockx die haar tweede van de namiddag scoorde. Amper twee minuten later leek Wielockx de 3-0 te scoren, maar haar doelpunt werd afgekeurd na vermeend buitenspel.

Op het uur kwam een voorzet die lang onderweg was tot bij Merkelbach. Zij controleerde de bal, kapte zich goed vrij en schoot dan de bal enig mooi in het Luikse doel. In minuut 73 waren het de invallers, Mette Mertens en Insaf Amezian, die het verschil maakten, met Mertens die zich goed doorzette op links en een goede voorzet afleverde richting Amezian, die zich met de 4-0 ook op het scorebord wist te plaatsen.

Drie minuten voor tijd was het Marith De Bondt die de forfaitcijfers en de eindscore op het bord plaatsten. Onze dames winnen dus overtuigend in ’t Kuipje en breiden hun voorsprong nog verder uit, want eerste achtervolger Aalst verloor met 0-1 van Standard B.

Binnen 2 weken staat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan trekken onze dames naar Zulte Waregem. De week nadien spelen we onze laatste wedstrijd opnieuw in ’t Kuipje. Iedereen welkom om onze kampioenen een laatste keer dit seizoen aan te moedigen.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA