Ladies zetten volgende stap richting titel

Afgelopen woensdag stond de uitgestelde wedstrijd op bezoek bij Standard B. De wedstrijd begon vrij gelijkopgaand. Beide ploegen zoeken in de openingsfase naar het juiste ritme.

Tot dat in minuut 14 onze Ladies een corner kregen en Chiara Wielockx zich achter de bal zette. Haar corner belandde uiteindelijk bij Amy Littel die na een borstcontrole de bal onhoudbaar in doel schoot. Door het openingsdoelpunt kregen onze Ladies meer grip op de wedstrijd.

Tien minuten voor beide ploegen naar de kleedkamers trokken, vond de thuisploeg haar tweede adem en in minuut 37 schoot Sarah Mejdoubi de Rouches, op fraaie wijze, langszij.

Lang stond de gelijke stand wel niet op het bord. Een minuut later kregen onze Ladies een nieuwe corner, nu vanop links, en het was opnieuw Wielockx die zich achter de bal zette. De Luikse doelvrouw leek haar ploeg recht te houden, maar ze loste de bal en Insaf Amezian kon onze Ladies van dichtbij opnieuw op voorsprong brengen. 2-1 was meteen ook de ruststand.

Amezian zorgde voor rust nog voor de voorsprong.

Bevrijdende treffer na rust

Na rust gingen onze Ladies in eerste instantie op zoek naar de verlossende derde treffer. In minuut 50 belandde een corner van Wielockx aan de tweede paal voor de voeten van Littel. Maar haar poging was niet gekadreerd en gaat naast. 3 minuten later stuurde Littel Inara Bouker diep, die Lauren Meyers de 1-3 leek aan te bieden. Maar net voor Meyers kon afdrukken, wipte de bal op waardoor haar schot enkele meters boven doel verdween.

Vanaf minuut 60 schoot de thuisploeg wakker en probeerden ze meer druk te ontwikkelen. Naarmate de wedstrijd vorderde, slaagden ze hier meer en meer in. De Westelse achterlinie, Bouker-Littel-Van Poppel-De Block, hield weliswaar goed stand.

Vijf minuten voor tijd kreeg Amezian iets voor de zestienmeter de bal. Ze draaide zich met een uitstekende actie goed vrij en nam zonder twijfelen het Luikse doel onder vuur. De bal verdween buiten het bereik van de Luikse doelvrouw in de netten. Dan toch die bevrijdende treffer. Onze Ladies controleerden de resterende speeltijd en stapten zo met de 3 punten weer op de bus richting Westerlo!

Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Om 14u15 ontvangen we de dames uit Bergen op Camp Westel. Supporters op post!